• În timp ce stau cu căştile de la iPod în urechi, lucrez la laptop şi volumul mi se pare prea mare încerc să dau muzica mai încet de la laptop.
 • Am stat vreo lună fără bec pe hol şi deşi între timp s-a rezolvat problema, eu nici nu mai încerc să aprind lumina
 • Deşi ies aburi din apă, eu o mai încălzesc o dată înainte să-mi fac ceai.

Şi aş putea să continui lista de automatisme. Nu cred că mi se întâmplă numai mie. Creierul ia prea multe decizii zilnic. Pentru a-şi uşura munca, el se reglează singur. Şi trece anumite responsabilităţi în sarcina cerebelului, care va dicta corpului ce să facă în situaţii de rutină.

De asta, în primele ore de condus, transpiră tătă lumea şi ies ochii din orbite şi se lipesc oamenii pe scaun. Cu timpul, gesturile devin automatisme şi oamenii nici nu se mai gândesc că trebuie să schimbe viteze sau să dea prioritate. Pur şi simplu o fac. Creierul mic se ocupă singurel de asta.

De meditat:

Dacă timp de o lună văd câte un ţigan felgmând pe stradă şi trec conştient  strada când se apropie de mine, ce credeţi că o să fac fără măcar să-mi dau seama după o lună şi-o zi?

Dacă 70% din aseişti îs semianalfabeţi şi pierd vremea simulând că fac o facultate, apoi merg în haită la interviuri de angajare, ce credeţi că o să-şi spună în sinea lui angajatorul în clipa în care apare unul dintre cei 30% care ştiu mai mult decât să scrie corect? Eu zic că părerea lui o să fie deja formată. Nu e imposibil să şi-o schimbe, dar e greu. Şi are nevoie de o motivaţie puternică.

Dacă 90% dintre manelişti ascultă inepţia pe care o numesc muzică la maxim şi se exprimă numa prin înjurături şi neologisme de genul ştoarfă şi haur, ce ai să crezi despre următorul manelist pe care îl întâlneşti?

Written by raluca

Zambesc si rad mult. Uneori sarcastic

This article has 5 comments

 1. Vlad Reply

  ” Dacă 90% dintre manelişti ascultă inepţia pe care o numesc muzică la maxim şi se exprimă numa prin înjurături şi neologisme de genul ştoarfă şi haur, ce ai să crezi despre următorul manelist pe care îl întâlneşti? ”
  ^
  ||
  ||
  Asta se numeste metoda inductiei:P

 2. raluca Reply

  @ Vlad: Unii sustin ca printre restu de 10% neanalizati ar exista exceptii. Pica demonstratia in cazu asta… Dar imi place cum gandesti 😀

 3. Ingineru Reply

  Dacă ţiganul flegmător sau manelistul îţi provoacă greaţă de fiecare dată, nu cred că se automatizează. La mine aşa e cel puţin.

 4. krossfire Reply

  Aia cu haita = haita de indivizi de la diverse facultati care vor un job in publicitate si care i-au speriat definitiv pe majoritatea angajatorilor cu cererile lor aberante.

 5. raluca Reply

  @ Ingineru: Nu pot decât să te admir că ai răbdarea să nu judeci oamenii pe categorii şi că ai energia să-i cercetezi de fiecare dată înainte să le pui o etichetă….

  @ krossfire: ma bucur ca simtim la fel si imi pare rau ca impartasim aceeasi frustrare. Poate in curand om impartasi si bucurii 😛

Leave a Comment

Your email address will not be published.