Nu-mi plac cerşetorii. Nu obişnuiesc să le dau bani şi mă enervează teribil cei care te agasează, te urmăresc, te imploră, te binecuvântează şi-apoi îţi aruncă blesteme în faţă că eşti atât de rău şi de nemernic încât să nu le dai nimic.

şi totuşi mi-e tare drag un individ care îşi petrece mai tot timpul în faţa supermarketului de la parterul clădirii în care locuiesc eu.

Totul datorită unui extrem de rafinat “simţ” al marketingului pe care el îl deţine. E o altă poziţionare. El nu imploră pentru bani, nu stă în genunchi şi nu poartă haine rupte şi murdare. E un individ modest îmbrăcat, mereu zâmbitor, care oferă anumite servicii: să aibă grijă de câinii celor care intră în supermarket, să păzească biciclete, să ajute oamenii să-şi care sacoşele pe o distanţă scurtă şi altele de genul celor de mai sus. Primeşte cu aceeaşi plăcere şi bani, şi o sticlă de apă şi un simplu mulţumesc.

Bună Ziua tuturor celor care intră în vreo trei sau patru limbi de circulaţie internaţională, spune La Revedere la fel de respectuos şi reuşeşte prin lucruri mici să-ţi facă ziua mai bună.

E clar că nu are o viaţă roz, dar zâmbetul e arma lui. Ţi-e imposibil să nu-i zâmbeşti şi tu. Îl salut şi eu de fiecare dată, îi ofer uneori câte ceva şi-mi mulţumeşte zile în şir. Mi-a mărturisit de curând că arăt minunat în negru: You look gorgeous in black!!!

Vine şi pleacă în fiecare zi cu bicicleta la “locul de muncă” şi de fiecare dată când lipseşte sunt cel puţin vreo 3-4 oameni care îl caută cu privirea. El nu e un cerşetor, e o parte integrantă a comunităţii de aici, porţia zilnică de zâmbet a celor care se grăbesc la şcoală sau cine ştie unde şi e bucuria căţeilor care se simt alintaţi cele câteva minute cât le lipseşte stăpânul.

Written by raluca

Zambesc si rad mult. Uneori sarcastic

This article has 3 comments

 1. krossfire Reply

  Da, dar stii cum e cu schema Boston, cu ciclul de viata, pozitionarea si repozitionarea. Depinde si de faza in care se gaseste produsul 😛 (ok, sunt rau)

 2. Ludovic XIV Reply

  Sa fie vorba de individul din fata Albert Heijnului? Cel care zice Fijne Dag de fiecare data? E ok tipul.. dar imi pare cam a junkie

 3. raluca Reply

  @krossfire: el e la maturitate. Tre să găsească soluţii să nu intre în declin… Vine luna mai acuş…poate începe să ofere flori 😀

  @Ludovic XIV: iap, despre el e vorba. Păăăăi….poate o fi junkie, dar decât beţiv, mai bine high 😀

Leave a Comment

Your email address will not be published.