Mi-o fost mereu greu să fiu disciplinată. Am mai zis-o pe blog. Dar nu imposibil.

Mi-e greu să învăţ o limbă străină. N-am ureche muzicală şi ăsta e un motiv pentru care modul în care reuşesc eu să asimiliez o limbă străină e mai mult matematic şi uşor mai lent decât al unei persoane care prinde din zbor. Şi cu engleza, şi cu franceza şi cu spaniola mi-a reuşit pentru că am învăţat cu profesori. La anumite ore din săptămână, în anumite zile, care mă forţau să mă ţin de program.

Ambiţia mea pe anul ăsta e să învăţ un pic de olandeză. Cursurile la facultate îs vreo 200 şi ceva de euro modulul. Prea mult, din păcate. Aşa că mă văd nevoită să o iau încetişor, de una singură. Am o carte din România cu vreo 9 cursuri pentru începători. Pe la primele pagini, autorul recomandă un sfert de oră pe zi de olandeză. Timp de câteva luni. Încep de azi, pentru că e luni. Mi-e frică să nu ma las curând.

Ceva sfaturi de început? Ce să-mi spun, cum să mă ţin de treabă, cum să nu amân şi mai ales voi ce-aţi reuşit să faceţi măreţ datorită autodisciplinei? ( Întreb asta pentru că reuşitele altora mă motivează de cele mai multe ori.)

Written by raluca

Zambesc si rad mult. Uneori sarcastic

This article has 5 comments

  1. Bogstar Reply

    Nevoia te învaţă! Eşti Peştoaică şi acesta e un avantaj. Succes şi perseverenţă!

  2. Gamaliel Duze Reply

    Nu cred că are legătură cu urechea muzicală. Despre mine în şcoală se amintea adesea atât că sunt afon, cât şi că… hmm, „am talent la limbi”, orice-o fi însemnând asta.

  3. raluca Reply

    @ Gamaliel Duze: am trăit tătă viaţa cu senzaţia că e totuşi o legătură între cele două. Am şi văzut asta în jurul meu. Poate eşti excepţia de la regulă 😛

Leave a Comment

Your email address will not be published.