Cer iertare cetitorilor mei că nu îs prea activă pe blog zilele astea. Am avut câteva zile de naştere, un Constantin, o Elenă, iar acum se apropie sesiunea. Încerc să le împac pe toate şi cu niţică întârziere mă ţin de toate promisiunile.

Am să vă spun acum cu mai multe detalii despre cum fu în Barcelona. Scopul vizitei mele a fost un seminar pe tema Fund Raising, organizat sub egida JADE. Printre treburile oficiale am strecurat şi plimbări prin Barcelona.

Să vă zic cum fu:

 • oamenii îs foarte gălăgioşi. Rambla- pietonalul lor faimos- e locul ideal pentru un om avid de aglomeraţie ca mine. Acolo dai la fiecare pas de cineva care încearcă să facă bani: unii pictează, alţii fac caricaturi, alţii vând suveniruri, alţii şi-au deschis o terasă, iar alţii pur şi simplu distrează trecătorii îmbrăcaţi în tot felul de personaje simpatice. Din câte am văzut, ies bani frumoşi din asta, dar şi efortul e pe măsură. Unii stau nemişcaţi în poziţii incomode ore întregi.
 • pe plajă nisipul e fin şi e curăţenie, dar te agasează la fiecare câteva minute tot felul de persoane care vând bere, pepsi şi tot felul de lucruri pe care le strigă în gura mare.
 • M-au impresionat cei care făceau sculpturi din nisip şi am pus câteva poze cu ei în postul anterior.
 • Am băut cel mai scump suc de portocale din viaţa mea: 9 euro, într-un club de fiţe care nu m-a impresionat cu nimic altceva în afară de preţuri.Peisajul era unul cunoscut. O grămadă de bătrânei dubioşi cu zeci de fetişcane tinere prin jur.
 • Am aflat că meseria de profesor e una foarte bine plătită şi că orele de meditaţie pot ajunge uneori şi la 90 de euro. Majoritatea profilor declară veniturile provenite astfel. Tot curios, dar normal de altfel, mi s-a părut că studenţii nu fotocopiază manuale, pentru că nu au unde. Copierea manualului înseamnă furt intelectual şi puţini îs cei care riscă să facă asta.
 • Recomand să vă cumpăraţi bilet pentru autobuzul turiştilor pentru că în schimbul a aprox. 20 de euro vedeţi cam tot ce-i important. În afară de Sagrada Familia, care cred că impresionează pe oricine , pe mine m-a fascinat şi Parcul Gruell, o altă operă de-a lui Gaudi.
 • Recomand să căutaţi restaurante de tipul all you can eat pentru că vă costă doar aproxitamiv 10 euro.
 • Întârziatul nu este o problemă: noi am aşteptatvreo 40 de minute autobuzul care trebuia să ne ducă de la aeroport în Barcelona.
 • Spaniolii îs ca şopârlele: unde văd soare, se întind. Pe bănci, pe marginea fântânilor, pe iarbă, pe oriunde …
 • Dacă ajungeşi pe-acolo, să nu ocoliţi parcul Diagonal Mar, unul dintre cele mai noi din Barcelona.
 • Pe lângă Catedrală (şi chiar nu cred că se mai cheamă altfel, pentru că peste tot găsiţi doar Catedrala), găsiţi muzeul Dali, alt loc pe care mi-ar fi părut rău să-l ratez.
 • Taximetriştii încep să taxeaze încă de când au ajuns în locul în care i-aţi chemat. De exemplu, noi am coborât cu câteva minute întârziere şi cursa a pornit de la 6,40 euro pentru că el ajunsese deja. Ciudat pentru un popor recunoscut a nu fi punctual…

M-aş întoarce curând acolo, însă cu ceva mai mulţi bani, ca să apuc să degust mai mult din bucătăria locală. Mă întorc la învăţat şi vă urez o zi faină!

Written by raluca

Zambesc si rad mult. Uneori sarcastic

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *