În Botoşani propuneam adesea să ne vedem în faţă la câte-o cârciumă. În faţă la Cireşarii, la El Paso, La Strada. Adresele de domiciliu sau de muncă ale cunoscuţilor se exprimau cam aşa: în spate la Mioriţa, vis-a-vis de Iorgu, vis-a-vis de Unicat, desupra la Nufărul. Nu o dată am dat instrucţiuni de felul ăsta celor rătăciţi: mergi drept până vezi restaurant Podu de Piatră pe dreapta, apoi fă prima la stânga.

Asemenea mie, mulţi alţii. Cu ceva vreme în urmă, mama mi-a trimis pachet printr-un suflet binevoitor.

(Cine n-a cărat măcar o dată pachet n-are cum să înţeleagă nici emoţiile celui care trimite: sper c-am pus bine murăturile; nici emoţiile celui care primeşte: oare mi-o fi pus şi cozonac?; nici propriile emoţii de cărăuş: sper că n-o avea murături să mi se verse pe-aici şi să-mi nenorocesc maşina!)

Suflet bun care venind de la Botoşani trecea fix prin faţa cuibului meu. Dar care ştia să ajungă doar până unde avea treabă şi n-ar fi riscat să oprească pe drum şi să se încurce. Iar aici eu l-am înţeles pe deplin, că în Botoşani sunt alte reguli de circulaţie, printre care să nu-i înjuri pe ăia cu număr de Moldova. Aşa că l-am asigurat pe suflet că vin eu oriunde se opreşte el, numai să-mi spună ora şi locul.

Mi-a comunicat că ajunge la orele 5 trecute fix, dimineaţa. Locaţia urma să fie comunicată o dată ce vehiculul ar fi fost parcat. În toată tărăşenia am implicat şi pe cealaltă vieţuitoare din cuib (CVC), că până la urmă cozonacul se mănâncă în minim doi (da, m-am gândit la Alex Velea când am scris asta).

În jur de 5 în dimineaţa cu pricina, sună telefonul. Şofer urma să fie CVC, aşa că am pasat telefonul. Sufletul bun a comunicat scurt ca e “chiar aici, lângă Trattoria”. Insistând să ştim care Trattoria, am aflat că “asta de aici, de lângă magazinul de articole sanitare” 🙂

Noi am ajuns până la urmă la pachet, am mulţumit frumos şi aş vrea ca toată întâmplarea să însemne şi pentru voi aceeaşi lecţie ca şi pentru mine: pe măsură ce creşte numărul de cârciumi pe care le ştii, scade probabilitatea să te rătăceşti. 

 

Written by raluca

Zambesc si rad mult. Uneori sarcastic

This article has 1 comments

  1. Pingback: Baie cu răţuşte | Mai departe

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *