În cadrul cursurilor introductive de aici, în care se discută generalităţi care ţin de ce trebuie să facem în calitate de stundeţi ai Universităţii din Amsterdam, ne-a vorbit şi decanul Facultăţii de Drept. Pe care îl cheamă Edgar du Perron, care are vreo 44 de ani, care a devenit profesor universitar la doar 34 de ani şi care şi-a terminat masterul şi doctoratul Magna cum Laude. Un om genial, cu alte cuvinte. Mai multe despre el, icişa.

Şi foarte spiritual. L-au invitat pe scenă spunându-i doar numele şi titlul, ceea ce l-a făcut ca imediat după ce a luat microfonul în mână să exclame: Wow, this is the shortest introduction I´ve ever had 😀


Trebui să ne explice,printre altele, despre cum să ne îmbrăcăm, în calitate de studenţi. Şi ne-a recomandat zâmbind să fim decenţi şi să folosim aceeaşi regulă ca şi în biznis: Always wear a suit a bit less expensive than the one of the person from whom you’re trying to get some money. Otherwise, it means you already have the money.

Ne-a mai povestit despre cum un bun prieten de-al lui, coleg de catedră, obişnuieşte să debiteze enormităţi în timpul cursurilor, doar ca să îşi verifice studenţii, asta fiind o metodă utilizată de mai multţi dintre profesorii de aici. Ţin minte că aveam şi eu în liceu un profesor de istorie care mai făcea asta din când în când, doar ca să vadă cine aude fără să asculte de fapt. E o metodă bună, în opinia mea. Te pregăteşte pentru viaţă, când e păcat să nu-ţi dai seama că persoanele din jurul tău te ironizează mai fin sau mai grosolan, după caz.

Ne-a mai spus şi să ne fixăm o ţintă în viaţă, că dacă nu ştim unde vrem să ajungem, atunci n-o să ajungem niciodată acolo. Just. Deşi îmi tot schimb şi eu orizonturile destul de des. The main one rămâne totuşi acolo.

A încheiat aducându-şi aminte de un profesor care îşi începea cursurile spunându-le studenţilor să se uite bine în stânga şi în dreapta lor, că unele dintre acele feţe vor ajunge cunoscute. Abordare greşită, în opinia lui, el rugându-şi studenţii să se uite în oglindă şi să se gândească la acelaşi lucru.

Written by raluca

În cautare de întrebari bune

This article has 1 comment

  1. roxana Reply

    Foarte tare proful asta, pacat ca nu sunt si la mine la Drept asemenea profesori dezghetati la minte si cu picioarele pe pamant, nu pe un maldar de bani.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *