Pentru că n-am pre avut timp până acuma, am rămas puţin în urmă să vă povestesc cum am petrecut uichendul trecut cu prietenii mei. În principiu, am hoinărit prin magazine, pe străzi, am fost la Muzeul de Ştiinţe Aplicate Nemo, la Muzeul de Istorie, apoi cu maşina prin nordul Olandei.

Am închiriat o maşină de la AVIS, slavă Domnului n-am şoferit eu, ci am avut un om care a şofat, apoi am fost să vedem digul despre care v-am povestit aici, apoi oraşele Alkmaar, Leeuwarden, Groningen şi Utrecht. Aproape 500 de km într-o zi şi tare multe poze.

Pe rând am să vă povestesc zilele astea despre fiecare. Încep prin a vă spune să e ieftin de închiriat o maşină pentru o zi (50 şi ceva de euro), mai ales dacă vă grupaţi mai mulţi şi mai ales dacă o faceţi printr-un partener, nu direct de la AVIS. În cazul nostru, unul din prietenii mei a folosit biletul de avion de la KLM ca să facă rezervarea la un preţ mai mic decât cel afişat pe site-ul lor. De asemenea, e bine de ştiut că plata se poate face doar cu cardul şi că pe card trebuie să mai aveţi cel puţin încă 200 de euro, sumă pe care ei o blochează până returnaţi maşina, ca garanţie.

Şi mai e bine de ştiut că o maşină e o adevărată pacoste în Amsterdam, mai ales în centru, pentru că nu-s locuri de parcare, străduţele-s strâmte, îs multe sensuri unice şi e tare uşor să vă pierdeţi cumpătul. În centru, parcarea costă 4 euro pe oră. E şi ăsta un detaliu care atârnă greu.

Revin curând cu poze. O zi faină!

Written by raluca

Zambesc si rad mult. Uneori sarcastic

This article has 3 comments

  1. raluca Reply

    @ sorin: poţi să pui problema şi-aşa dacă vrei 😀 Deşi diferenţa e mare. Şi-s muuuulte biciclete

  2. Elena Cîrîc Reply

    @Sorin nu cred ca Amsterdamul se compara cu Bucurestiul, din niciun punct de vedere 😀

    Centrul Nemo mi-a placut extrem de mult! Insa m-am ofticat ca atunci cand l-am vizitat eu schimbau expozitiile si un etaj intreg era in constructie.

Leave a Comment

Your email address will not be published.