Mi-amintesc că în fiecare an de 8 martie ciopârţeam toate revistele şi cărticelele de colorat de prin casă. Munceam câte o zi întreagă să lipesc tot felul de imagini şi prafuri sclipitoare pe o bucată de hârtie îndoită pe care mai apoi mă chinuiam să scriu caligrafic 8 Martie şi La mulţi ani, Mami!

Pentru mine, 8 martie a fost mereu ziua mamelor aşa că mi se pare cam ciudat că tăte doamnele au acuma drept la cadouri şi flori. Mi-amintesc că aveam şi câtecele pentru ziua mamelor şi repetam la şcoală cu ditamai pasiunea şi tot drumul înspre casă versurile acelea: De ziuaaaaa taaaa, mămico,/În dar ţi-am aduuus iniiimaaaaa!(da, încă de pe atunci vorbeam singură pe stradă)

Nu ştiu dacă aţi apucat sau nu încă să vă sunaţi mămica, eu m-am bucurat ca un căţel care vede un os când i-am  auzit vocea şi abe aştept să-i duc şi o floare. Simt că şi ziua de 8 martie îşi pierde uşor, uşor farmecul şi că  se lasă şi ea pradă comercialului. Prea multe cadouri date din obligaţie şi bani mulţi daţi pe lucruri insipide. Îmi lua ore întregi să creez o felicitare şi numa eu ştiu cât suflet puneam în fiecare cuvinţel şi de câte ori scriam totul pe alte foi înainte să scriu pe felicitare. Mi se strânge inima când mă gândesc că cel mai probabil ai mei copii o să-mi trimită un mail frumos împodobit şi un clip de pe youtube cu un cântecel la fel de frumos.

Nu sunt împotriva evoluţiei, ci doar puţin nostalgică. Cred că aş fi preferat să ajung şi acasă azi.

La mulţi ani cui simte că e ziua ei azi!

P.S.: O să ne auzim curând cu poveşti din Bruges, pe care l-am vizitat azi şi cu poveşti din casa în care stau acuma şi care nu mai are pic de căldură. Ne-aşteaptă o noapte creativă, că tre să găsim soluţii să ne încălzim.  Şi când zic că e frig, mă refer la faptul că ne ies aburi pe gură când vorbim şi stăm cu două pături pe noi.

Written by raluca

Zambesc si rad mult. Uneori sarcastic

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *