Şi ele ţin de cultură. Am primit recent un buchet de 20 de trandafiri şi am zâmbit încurcată. Am pornit o lungă discuţie referitoare la însemnătatea numărului de flori. Se pare că obiceiul de se oferi flori în număr impar se întâlneşte în puţine ţări. Până acum ştiu sigur de România şi de China. Lista rămâne totuşi deschisă şi vă invit s-o completaţi.

În ambele ţări un număr par de flori este considerat funest. Un număr impar- de asemenea cunoscut ca fiind fără de pereche– semnifică dorinţa celui ce oferă de a crea pereche prin însăşi persoana căreia îi sunt oferite florile. E aşadar un mod subtil şi frumos de o compara acea persoană cu o delicată floare.

În majoritatea ţărilor, totuşi, nu contează numărul de flori, ci au mai degrabă importanţă tipul şi culoarea florilor. Am sesizat că aici buchetele conţin de obicei un număr multiplu de 10 de flori- 10, 20, 30 etc.. Am mai sesizat că olandezii îs iubitori nu doar de lalele ci şi de trandafiri. De asemenea, sunt florării imense în care nu găseşti nici o floare naturală, ci flori din lemn şi din diverse materiale. Îs foarte bine realizate şi chiar m-am aplecat asupra câtorva să le simt parfumul, fără să-mi dau seama că nu-s reale. În contrast cu ce se întâmplă aici, în România e de prost gust să oferi sau să ai în casă flori artificiale. O altă diferenţă e că aici e mult mai răpândit obiceiul de a oferi flori în ghiveci şi de aceea se găsesc multe florării în care se comercializează doar asemenea flori.

Promit să revin curând cu un post despre lalele.

Written by raluca

Zambesc si rad mult. Uneori sarcastic

This article has 11 comments

 1. nikosita Reply

  nu stiam asta cu numarul dar mi s-ar parea ciudat sa primes 10 lalele(de ex) si nu 11. sa faci si tu poze ;)) cu florile de lemn.. si cu lalelele ;))

 2. raluca Reply

  @bogstar: uneori regret că e cam ciudat pentru o femeie să ofere flori, pentru că mi-ar plăcea să fac bucuria asta celor la care ţin, fie ei bărbaţi sau femei. o floare poate ascunde enorm de multe mesaje. Sper să am timp să revin asupra acestei teme într-un post viitor.

  @nikosita: din păcate n-am fost îndeajuns de inspiraţi încât să luăm camera foto cu noi când am mers în piaţa de flori, dar o să ne ducem din nou cu siguranţă.

 3. krossfire Reply

  La chinezi nu e neaparat impar dar ei au boala pe numerele 4 si 8 a caror pronuntie fonetica inseamna moarte si prosperitate 😉

 4. raluca Reply

  @dan & ladyblu: o să mă documentez, o să intervievez, o să analizez şi în cele din urmă o să scriu un post despre asta. Cel mai probabil vineri 😀
  fiţi cu ochii pe mine 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *