Am avut de curând o discuţie cu un bun prieten, pe care aş dori s-o fac publică, în speranţa c-om găsi şi răspunsul corect, eventual şi o argumentaţie.
Ce se toarnă mai întâi când faci şpriţ: apa minerală sau vinul? şi care-i motivul?
Aveţi cuvântul.
Bei vin cu apa, deci vinul se toarna primul iar apa o adaugi pe urma dupa cat crezi tu ca e necesar 🙂
Daca vrei sa bei apa cu vin, atunci …
@ Bogdan C: pisi, caut ceva mai ştiinţific
Pai e foarte simplu, adaugi apa ca sa diluezi vinul pentru ca sa-ti potolesti setea fara sa devii foarte vesel intr-un timp relativ scurt. E la fel cum pui apa peste sirop sau diluant peste vopsea sau apa peste ciment si nisip.
Uite la fel zice si in engleza pe internet : http://en.wikipedia.org/wiki/Spritzer#Alcoholic_spritzer
Berea.