Situaţia: eram ieri seară pe unul din holurile facultăţii, une sunt multe mese şi scaune pe margine, lucrând la un proiect împreună cu alţi 3 colegi.

La un moment dat, am văzut pe una din mesele alăturate o grămăjoară de CD-uri. Ne-am îndreptat spre ele şi am găsit un bileţel pe care scria ceva de genul: Free CDs. Enjoy the music.

Şi CD-urile erau toate din alea inscripţionate de cineva, nu erau originale. Coperţile era printate pe foi colorate şi titlurile scrise cu un font din ăla cursiv, ca şi cum ar fi fost scris de mână. Unele din carcase aveau tot felul de steluţe colorate pe ele. Şi eram bucuroasă că muzica de pe ele era chiar făinuţă (ochisem nişte Roxette) şi mă pregăteam să înşfac unul. Imediat însă a venit unu din cei trei colegi cu următoarea idee: Da dacă îs virusate? Şi îndoiala ne-o încolţit în minte. Că cine ştie ce era de fapt pe ele.

Noi nu suntem obişnuiţi să primim lucruri bune, moca. Ceva sigur era dubios în toată povestea. Ne-am uitat unii la alţii, ne-am gândit să le şi punem într-un CD-rom să vedem dacă îs ok, însă n-am avut curajul. Şi ne-am mai uitat preţ de câteva momente la ele şi le-am lăsat acolo.

Tot drumu spre casă m-am tot gândit de ce nu le-am luat. Şi m-am mai gândit că toate arătau aşa, destul de siropos, poate că erau cadouri dintr-o relaţie ce s-a destrămat între timp. Poate că cineva doar încerca să scape de amintiri.

Tu le-ai fi luat?

Written by raluca

Zambesc si rad mult. Uneori sarcastic

This article has 6 comments

 1. cosminlive Reply

  Si daca nu erau virusate? Virusate sau nu, ele mergeau la un cd-player/combina muzicala. Si o scanare cu un antivirus bun (Avira de ex) ar fi elucidat misterul. Cred ca trebuia sa le luati. Mi se pare normal sa gasesti si lucruri free. De exemplu pe softpedia + alte forumuri sunt diverse obiecte de “donat”, de la telefoane mobile functionabile la monitoare etc.

 2. cristi Reply

  Si l-as fi luat pe ala cu Roxette 🙂 . Asa e, nu suntem obisnuiti cu lucruri gratis, suspectam tot si nu suntem in stare sa spunem un sincer multumesc…si sa ne bucuram!

 3. krossfire Reply

  Daca erau audio CD sansele sa fi fost virusate erau foarte mici (erau totusi arse ca track-uri, in regim special). Ori cineva se chinuise enorm sa le viruseze, ori pur si simplu cineva era extrem de fericit ca a dat peste muzica mai serioasa.

  Poate le-as fi luat daca era ceva mai obscur sincer, o trupa underground, una mai putin cunoscuta pe genuriule mele (power, folk metal, neofolk).

 4. Cristi Reply

  Mai are rost sa zic ca numai romanii s-ar fi gandit sa le ia? Pa strainezi ii relativ doare la 7 metri in fata, maxim am zis, de ce se intampla in jurul lor si nu pun manutza tandra pe lucrusoarele altora. Poate le-a uitat cineva. Ce frumos ar fi sa te intorci sa vezi ca NU mai ai nici un lucru din ce-ai lasat p-acolo.

 5. cata Reply

  @Cristi – nu ai citit cu atenție articolul

  Ne-am îndreptat spre ele și am găsit un bilețel pe care scria ceva de genul: Free CDs. Enjoy the music.

  Dacă aș fi găsit ceva EXTREM (dar extrem) de interesant, probabil aș fi luat unul singur, DAR aș fi lăsat altceva în locul celui luat – preferabil un alt cd sau cine știe ce aș fi avut la îndemână și aș fi scris ce am luat și ce am lăsat… ceva în genul geocaching :))

 6. tatastrunf Reply

  Vroiam să te întreb dacă era un străin pe stradă și-ți oferea un CD și ar mai fi adăugat și o poveste CD-ului (amintiri, muzică proprie etc.), l-ai fi încercat?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *