După cum mulţi dintre domniile voastre ştiu deja, eu îmi trăiesc tinereţile în căminul Moxa. Nu comentez nimica azi despre condiţii de cazare şi alte cele, ci mă voi referi puţin la experienţa mea de vieţuit cu mai mulţi copii în aceeaşi cameră.

Acum suntem 4 fete cucuiete şi ne înţelegem de minune. E deja al treilea an şi nu m-aş închipui locuind singură. Am crescut de mică între copii şi îmi plăcea mai mult să stau acasă la o prietenă care mai avea 8 fraţi, tocmai pentru că mă fascina agitaţia de-acolo şi ordinea totală în care se desfăşurau cina, prânzul, joaca, somnul etc..

Pe lângă nopţi albe cu poveşti până dimineaţa, pe lângă veselie şi sentimentul permanent că nu eşti al nimănui, viaţa de cămin mai are şi relele ei. Nu poţi să dormi uneori, deşi ţi-ai da şi un rinichi pentru asta, alteori ai tu de tropăit prin cameră, dar dorm colegii, muzica se-ascultă la căşti şi învăţatul nu mai e o activitate care se desfăşoară doar în linişte. M-am obişnuit cu toate astea le accept cu maturitate….. Problema mea e însă alta…

Azi mi-a dispărut periuţa de dinţi. Am constatat dispariţia după ce Camelea, colega de suferinţă, a plecat acasă. Mai erau 3 periuţe în baie, din care una a ei. Nu mă frustrez că mi-a luat periuţa mea din greşeală, dar mă macină gândul că nimeni nu poate şti de cât timp se spală ea de fapt cu periuţa mea. Sunt receptivă la tot ce înseamnă a împărţi, fie că-i vorba de mâncare, de cană, de pix, de foi, de pat, de birou etc.. Dar ideea de a împărţi saliva şi microbii de pe limbă cu Camelea nu-mi place deloc.

Pe de altă parte, ce-am păţit acum nu se compară cu calvarul din Amsterdam când am nimerit în cameră cu o femelă urât-mirositoare. Am ajuns la mila celorlalţi din cămin, care îmi cam evitau camera de frică să nu ia vreo ciupercă. Fata refuza cu orice preţ să se spele sau să spele în urma ei, iar eu chef de panaramă n-aveam, mai ales că totul se întâmpla într-o perioadă foarte proastă pentru mine. Aşa că m-am mutat cu căţel, cu purcel, cu pat, cu haine la doi prieteni şi m-am adaptat traiului în trei. Care e frumos, atâta doar că era mereu ridicat capacul de la toaletă. Şi nimeni nu voia să spele vasele. Şi băieţii sforăiau. Şi sforăiam şi eu din cînd, m-au acuzat ei. În rest a fost frumos. Şi ei erau la rândul lor frumos-mirositori şi nepurtători de ciuperci vizibile.

Am mai împărţit camera cu alţi 7 oameni la mare, când nu ne permiteam să avem fiecare patul nostru… Atunci cineva a trebuit să doarmă pe o stinghie de lemn din raţiuni de lipsă de spaţiu şi grupul a hotărât ca eu să fiu aceea. V-am spus deja, totul de învârte în jurul compromisului când e vorba de trai în mai mulţi.

Problemea mea e însă care e limita compromisului…şi cam când ar fi timpul să-mi schingiuiesc colocatarii/colocatarele?

Mai pe înţelesul tuturor, merită Camelea să fie învineţită pentru mi-a folosit periuţa de dinţi? Să îmi găsesc alţi priteni în locul celor care m-au lăsat să dorm pe bucata aia îngustă de lemn, deşi pielea mea era arsă de soare şi unsă adesea cu iaurt?

Written by raluca

Zambesc si rad mult. Uneori sarcastic

This article has 19 comments

 1. Ariciu Reply

  oricum, eu cred ca e incitant sa te fi spalat cu periuta dupa ce a folosit-o ea…gandeste-te la cate…sau mai bine nu…ca sunt sigur ca te gandesti oricum;) PuP

 2. raluca Reply

  @Ariciu: Nu. şi nu, nu mă gândeam până să pomeneşti tu. >:P

  @Stinghia: ehe…Numai cine-a fost acolo ştie… >:D<

 3. irina Reply

  … lansand subiectul principal la o parte, simt o usoara nostalgie cand povestesti de camera celor doi baieti din Amsterdam 🙂

 4. cami Reply

  BUUUUN! stabilim ordinea de zi:

  1. raluchescu suna la cami si acuza PE NEDREPT, dupa cum voi dovedi in cele ce urmeaza, de luarea periutei oral-b, in locu propriei camilesti colgate 360
  2. cami isi ia vina la spinare si coada intre degetele de la mana (coada periutei, bineinteles), ca sa observe, cu stupoare, ca periuta e periuta ei, adica a dansei, adica a lui cami, adica colgate, adica gen
  3. cami suna ciuma si relateaza intamplare nefavorabila, tragand concluzia ca ciuma, dormind luni/marti la dan, a luat peria ca sa spele dintele si, peria lipsind cu desavarsire de luni din pahar inca de pe atunci, ciuma se spala incontinuu cu perea lu camelea
  4. ciuma reataca.
  5. ciuma realizeaza ca e prea BLONDA ca sa fie adevarat, si ca si ea, adica ciuma, adica raluchescu, are tot colgate, tot 360 si tot verde! culmea, CA CAmelea!
  6. ciuma INGHITE in sec si spala dintele cu ce apuca!

  *. observam efectul distrugator al aruncatului cu vina in biata cami: ciuma nu mai stie vorbeste pe limba ei, ci doar pe limba ei care se vrea a fi tunata cu perisorii curatatorii de limba, de pe pereuta cameleana: “merită Camelea să fie învineţită pentru mi-a folosit periuţa de dinţi?” -> oricum raspunsul logic este nu, din doua motive: NU e raspunsul corect si NU raspunde nimeni la o intrebare gresita!

  **. abia asteptam o greseala!!!!!

  ***. in urma relatarii => raluchescu = ciuma => merita sa doarma pe lemn, adica pe scandura, adica sa o doara, sa o arda! si iaurtu’ ce treaba avea cu povestea??? presimt ca don’soara blondici vrea sa pape o portie de iaurt de scandura!

 5. cami Reply

  in alta ordine de idei, si alta ordine de zi, aducem la cunostinta consumatorului (unul singur, cel mai probabil) de blog raluchesc, ca fiinta blonda toarna jumatate de butelcuta de parfum de fiecare data cand are ocazia sa iasa pe usa afara!

  recomand cu caldura aceste comment-uri potentialilor si bietilor oameni care vor ajunge la un moment dat in aceeasi camera/apartament/casa/viata cu ciuma!

  si ca sa aducem un zambet sub nasul schingiuit de odoarea ultimului damf, putem spune ca in rest, ciuma e ok! are tot timpul seminte, lucru care ii creste popularitatea de-abia zdrobita intre dintii proaspat spalati!

 6. raluca Reply

  @Irina: aşa cameră şi mai ales aşa băieţi n-am să mai găsesc pe lumea asta 😉

  @cami: neg tot ce ai spus. Te bat cân vii acasă. Nu torn parfum pe mine, atâta doar că e o aromă mai puternică. Pap seminţe numai când nu mă vede lumea. Şi oricum papi şi tu, aşa că ce te-agiţi? Gen?!?!?!

  Iaurtul e pentru pielea arsă, lepro. Data viitoare când te arzi, toarnă iaurt gen.

  Nu înghit în sec şi nici în plin, că me-am cumpărat deja pereuţă noă, eftină la 1 leu bucata. Aştept să-mi cumperi tu una exact ca cea pe care me-ai furat-o.

  @Vali: tu să taci, că o să spun lumii întregi că ai scos uşa de la baie din balamale tocmai când eu aveam nevoie la baie şi că am fost nevoită să fac şuşu fără uşă. De altfel, mi-e dor să-ţi invadez camera… Şi poţi mulţumesc încă o dată că m-ai luat de suflet şi că m-ai scăpat din camera ciupercoasă 😀

 7. cami Reply

  ciumo, iti place doar sa crezi ca nu torni parfum pe tine. daca ai avea loc de o galeata in dulap, sigur ai tine una cu parfum, pe care ai goli-o zilnic. stiam de iaurt, dar sincer, eu prefer sa il beau si, ca o fata inteligenta ce mama m-a facut, sa nu ma ard. gen.
  inca n-ai corectat greseala… hmm.. zic. UĂU

 8. claudia Reply

  mi-e dor de vooooi!
  mai jucati valiza??am adaptat jocul aici:))se cheama ,,maleta” si cine nu stie bea un pahar de sangria:D
  eu am nimerit cu o tipa ok si cu una mai frustrata care si-a scris in camera si pe frigider:,,nu mai manca o sa ajungi cat o vaca!”..e deja vaca…nush de ce isi mai face griji:D..fiecare cu specimenele lui..partea cea mai frumoasa e ca ai cu cine si de cine rade:)

 9. raluca Reply

  @ Claudia: Şi mie de tineeee!!! da jocu cu luna frumoasă aţi jucat?

  Cât despre colega de cameră, curată să fie şi-n rest cum vrea ea… da băieţii cum îs?

 10. claudia Reply

  profilu de murcian: mic si indesat:)..da f simpatic si asta conteaza!!!
  am sa-i invat si jocu de-a desenatu lunei da cred ca or sa se imbete prea repede:))
  aaa am uitat sa spun ca am si eu periuta gen 360 si tot verde:)

 11. raluca Reply

  @ claudia: jocul cu luna trebuie început de pe acuma, ca să aveţi timp să terminaţi până în ianuarie. vreu poze cu murcieni :d periuţa gen rulează

  @krossfire: cine e costel?

 12. cami Reply

  @claudia: de mine sigur iti e mai dor ca de raluca, asa-i? 😀 poti sa pui o poza cu o vaca colegei tale de apartament pe branza. cu mesajul: vine dintr-o vaca, ajunge in alta.. :p poate asa se transforma in oaie. iti trimit un pachet de dor de sibiu.
  @krossfire: costel to you too.
  @raluca regarding costel: nu-i treaba ta
  @raluca, inapoi la subiect: ia zi, ciumo, cum e periuta 3 la 10 mii? nu spala la fel de bine ca a mea, nu?
  @periuta mea: oriunde ai fi, aici sau la bucuresti, nu te lasa infestata!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *