Situaţia e următoarea: Îs în tren spre Botoşani. M-am urcat la miezul nopţii din Bucureşti.

În compartiment cu mine doi neni vânjoşi, fii ai câmpului, o tanti şi un bembeluş de două luni. Tăţi adulţii cu berea în mână. Unul din bărbaţi se retrage într-un compartiment ceva mai gol. Cuplul rămâne aici. Copilul l-au întins pe un scaun. Doarme. Nenea face glume porcoase, tanti râde prosteşete. Mai beu oleacă amândoi şi în cele din urmă adorm. Ca porcii, uitând de copil. Mă tot uit la bembeluş, că mi-e mereu frică să nu cumva să cadă.

Acum s-au trezit amândoi, că bembeluşu a început să plângă de foame. Tatăl mai încearcă o gură de bere, da mâna nu-l prea mai ascultă. Varsă berea pe el. Fimeia râde iar şi între timp începe să-şi alăpteze copilul.

Problema mea: ce şanse de viitor luminat are ţărişoara asta când sute, mii de copii sug alcool în loc de lapte?

Written by raluca

Zambesc si rad mult. Uneori sarcastic

This article has 5 comments

  1. krossfire Reply

    Ma mir ca nu i-au ars una peste bot, mama lui de bebelush…sa-l invete sa se descurce singur in viata, ca asa e la romani.

  2. raluca Reply

    e mai mult decât trist. Mă tot gândeam la zecile de cupluri care-şi doresc cu atâta ardoare un copil şi nu pot să-l fac în timp ce-atâţia alţii îi fac la beţie, pentru o alocaţie în plus. Nu-i vina ălora mici c-au s-ajungă în cea mai mare parte şi ei alcoolici. Dureros că nici autorităţile nu fac nimic. În cazul în care un sugar ajunge în comă la spital, mi se pare absurd să se negocieze dacă mai poate sau nu să mai fie ţinut sub supraveghere. În opinia mea, situaţia în sine impune reţinerea copilului cel puţin pentru o perioadă, până se finalizează ancheta cu privire la condiţiile de viaţă pe care părinţii i le oferă…

  3. Bogstar Reply

    Se scrie “autorităţili”! Eşti în criza întrebărilor retorice?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *