Pen´că ştiţi că mă fascinează limbile şi că de fiecare dată când se întâmplă ceva nou împărtăşesc şi cu voi, am decis să adaptez şi blogul pentru asta.

Obsesia principală e să ştiu cât mai multe despre cum se ciocneşte şi ce se zice în momentul ăsta prin diverse locuri ale lumii. Am mai scris despre asta icişa şi icişa. Şi ca să poată fi găsite mai uşor pe blog, am creat azi categoria NOROC!!! în care vor fi toate articolele referitoare la urarea asta.

Azi îmbogăţim lista cu

  • pee joo (pronunţia e piiii giiiiooooooo)- în chineză. (pe net am găsit alte forme, pe asta o ştiu de la un chinez)
  • Chai yoh! (pronunţat Şai iiiioooo)- în thailandeză.
  • I sveikata! (i zveicata)- în lituaniană

Written by raluca

Zambesc si rad mult. Uneori sarcastic

This article has 6 comments

  1. raluca Reply

    @ krossfire: păpuşă, e prima dată când îmi pomeneşti de asta. dă detalii! cân te-i apucat? la ce nivel eşti? de ce? cu cine? 😛

  2. krossfire Reply

    Sunt la nivelul de rahat pe moment. Ma apucasem singur, combinand BBC English cu un tutorial mai slab + Pimselur + Rosetta Stone (toate luate online). Culmea, mergea bine (incepusem sa ma uit pe TVU player la toate posturile chinezesti si incepeam sa inteleg in context) dar n-am mai avut timp. Am vrut la Ariel si la Centrum dar la ambele e 450 RON modulul (adica vreo 8 sedinte) ceea ce-i enorm pentru ca-s cam 7-9 module …adica per total te scoate la vreo doi ani la Facultatea de Limbi Straine, platiti integral !

  3. Pingback: Două modificări | Mai departe

Leave a Comment

Your email address will not be published.