Din Brand America, de Simon Anholt, cartea pe care o cetesc acu, cetire:

Mare diferenţă dintre a vinde o conservă şi a vinde o ţară e că pe legumele din conservă nu trebuie să le întrebi ce vor să fie scris pe etichetă.

Pe cine şi când o să întrebe vreun mare responsabil de imagine de ţară cum vrem să fie promovată România? şi câţi dintre noi au un răspuns  clar la întrebarea asta?

Written by raluca

Zambesc si rad mult. Uneori sarcastic

This article has 6 comments

 1. Aura Reply

  Pai azi chiar scria intr-un ziar ca ministrul turismului vrea sa reinvie Dracula, asa ne vindem ca asa ministri avem 🙁

 2. Kabool Reply

  Nu ne vindem ca si tara, iti vand ei interesele lor…daca au intres intr-un domeniu il promoveaza, daca nu pa si la revedere…sa te descurci cetatene

 3. Cata Reply

  Ar fi culmea ca cineva sa intrebe pe toti cei 22 de milioane (sau cati om mai fi) cum vrem sa fim promovati.:)) Si oricum e cam tarziu acum, deja avem parte de o promovare intensa prin toata Europa.

 4. Coax Reply

  Ne fac italienii branding de tara gratuit, fara fonduri & aprobari 😀

  Chiar daca e in rau, macar se aude de noi si prin UE (mentalitate stupida, nu conteaza ce se scrie despre tine, atata timp cat se scrie ceva). Decat incompetentii nostri care nu sunt in stare sa ne promoveze, mai bine ai lor.

  Momentan, brandrul nostru de tara e Tiganul (nu sunt rasist, am auzit ca se va exclude varianta “rrom” – save god), asa ne identificam si probabil asa vom ramane mult timp de acum incolo. Singura tara in care suntem promovati public, in media, ca romani, e Spania. In rest, Dumnezeu cu mila, tigani, comunisti, saraci, golani, cersetori, saracie, furt, piraterie, prostituate, comert de carne vie etc.

  Noroc de ceva genii informatice care lucreaza la 8/4 capacitate si 1/4 bani si care ne creaza, macar pe plan informatic, o imagine de “ieftini si fraieri, da` buni”. Subscriu la categoria asta, mai putin la epitetul “geniu”.

 5. krossfire Reply

  Din pacate in prima faza s-a intrebat ce vor sa se promoveze. Adevarul e nasol…nu avem valori de tara clare (si sa nu zici ospitalitatea ca te mananc)

Leave a Comment

Your email address will not be published.