Gândeşte-te rapid la trei cuvinte care te definesc. Imaginează-ţi câţi dintre cei care te cunosc ar fi capabili să zică repede 3 cuvinte care te definesc… Şi dacă le-ar zice, câte din ele ar coincide cu ce ai tu în minte despre tine?

E o junglă afară şi nu-ţi poţi permite să fii mediocru. Ar trebui să începi să-ţi pui întrebări seriose în legătură cu tine dacă nu eşti cel mai ceva dintre cunoscuţii tăi, dacă nu eşti foarte cumva şi dacă te rezumi la a fi nici prea înalt, nici prea scund, nici prea gras, nici prea slab, nici prea egoist, nici prea altruist, nici prea vorbăreţ, nici prea tăcut.

În fiecare zi nu faci decât să te vinzi, fie că eşti la muncă, între prieteni, în faţa unor gagici, sau între neamuri, la o reuniune de familie.

Socializarea e deja un clişeu şi fiecare face cunoştinţă cu sute de persoane de-a lungul unui an. N-o să ai foarte mult timp să te întipăreşti în mintea cuiva, uneori va trebui să faci asta în câteva minute. Nu trebuie să ieşi în evidenţă în orice circumstanţă şi cu orice preţ, dar e vital să te diferenţiezi prin ceva.

De cele mai multe ori, modul în care vrei tu să te poziţionezi nu o să aibă nici o legătură cu felul în care vei fi perceput, iar fiecare reacţie pe care o ai din partea publicului tău, adică a oamenilor cu care interacţionezi, trebuie analizată ca să poţi apoi îmbunătăţi propria ta marcă de sine.

În cercurile în care mă învârt există bogdănisme, ralucisme, dănisme, am un prieten care e guru în ale calculatoarelor,  e unul care e nemernicul absolut, e o fată care şofează extrem de bine, cunosc şi câţiva frustraţi, ştiu şi visători, pesimişti, optimişti, zăpăciţi, mincinoşi, neserioşi, veşnici amorezaţi, obsedaţi de jocuri, tipe fără nici un fel de prejudecăţi, o tipă cu cei mai frumoşi sâni din lume, trei fete lângă care ador să mă trezesc în aproape fiecare dimineaţă pentru că sunt deştepte, ambiţioase, una cea mai grijulie şi responsabilă persoană de 20 de ani pe care o cunosc, cu ochi albaştri absolut superbi, alta cea mai ordonată şi calculată dintre prietenele mele, cu un bun gust de admirat, cea de-a treia e partenera perfectă de ars parchetul şi de plătit amenzi, de dormit împreună şi de lansat cuvinte cu potenţial de gen

M-am îndepărtat mereu de oamenii care nu erau cu nimic speciali şi nu reţin sub nici o formă numele unei persoane care nu se remarcă prin nimic.

Brandul meu începe cu felul neglijent în care mă îmbrac, cu haosul de pe birou, cu cărţile împrăştiate lângă pat, cu zecile de obiecte pe care le pierd, cu toate exagerările pe care le fac când povestesc ceva ce mi s-a întâmplat (astea fiind ralucismele), cu viciile pe care le am, cu gafele pe care le comit zi de zi, cu revoltele mele absurde şi se termină cu toate zilele de naştere pe care le uit, cu sutele de lucruri pe care le fac mereu pe ultima sută de metri care culmea- îmi şi ies bine, cu modul de a mă adresa cuiva, cu atitudinea mea misogină şi cu glumele deplasate pe care le fac.

Nu o să schimb nimic din astea, din simplul motiv că aşa am ajuns să am un cerc destul de larg de cunoştinţe şi unul ceva mai retrâns de prieteni. Îmi place să cred că am lăsat o urmă, fie ea caldă sau dureroasă în sufletul oricui m-a cunoscut. Mi-e teamă să ajung să fiu o tipă ca oricare alta şi mă îngrozesc zecile de tineri care nu-s conştienţi că marca lor e cel mai de preţ bun pe care îl posedă.

Nu e sănătos să îţi schimbi des prietenii.

Nu e sănătos să ai alt id de messenger în fiecare săptămână.

Nu e sănătos să îţi schimbi radical stilul vestimentar, alimentar,sexual sau de viaţă, în general, de câteva ori pe an.

Cel mult, vei fi veşnicul nehotărât, un imatur labil şi cu o părere incertă de sine.

E bine să te îmbunătăţeşti continuu, dar ţine minte că o imagine formată şi bine încetăţenită e uneori imposibil de schimbat. Cunosc cel puţin trei nemernici pe care nu îi voi putea vedea nicicând altfel. Ia aminte din timp că orice faci, spui, sugerezi comunică despre tine. Poziţia corpului într-o discuţie, modul uşuratic de a te îmbrăca, lecturile tale, alegerea ta de a deschide sau nu uşa unei domnişoare atunci când intri undeva, modul de a reacţiona când cineva de înjură sunt toate  lucruri care te definesc şi pe care, chiar dacă le vei schimba cândva, nu le vei putea şterge din mintea cunoscuţilor tăi.

Oamenii te cunosc nu după cum vrei să pari, uneori nu după modul amabil în care te comporţi de obicei, ci după modul necontrolat în care te comporţi o singură dată, chiar şi câteva secunde. Au să ţină minte extremele şi tot ce te face să fii un pic altfel, fie acel ceva legat de îmbrăcăminte, de tunsoare, de inelul pe care îl porţi, de maşina pe care o conduci, de atitudinea ta faţă de homosexualitate, de pasiuna ta pentru sporturi extreme sau de faptul că ţi-e frică să dormi cu lumina stinsă.

Suntem 6 miliarde, ADN-ul e cu siguranţă unic, dar mişcările de uniformizare socială îs greu de combătut.

Provocare mea de azi e să te defineşti în raport cu cei pe care-i cunoşti. Pe tine ce te face special?

Written by raluca

Zambesc si rad mult. Uneori sarcastic

This article has 21 comments

 1. raluca Reply

  @ cami: draga mea lepră, eu mereu scriu cu diacritice, aşa că n-ai nimerit cu tentativa ta de a fi funny… Te-am lăsat 5 minute la laptop şi în mod original ai comentat sub numele meu.
  îmi rog cetitorii să cetească cu atenţie şi dincolo de aparenţe. Eu sunt adevărata Raluca

 2. krossfire Reply

  Parca e ”emotional speech”. Cei din anturajul imediat au vreo trei cuvinte pentru mine : Funny, Genial-psihotic si Arogant. Ceea ce-mi convine 😀

 3. Ariciu Reply

  citind primele 2 comm-uri se pare ca nu e ceva extraordinar la tine, ca nu am deosebit falsul de original…
  eu as putea spune ca esti un iepure, roscat SI enervant. sunt trei? (avand in vedere ca si prima intra la categoria atribute nu incerca sa ma corectezi)
  PS. CAAAAAAAAAT ai luat la examenul de marti? toti cetitorii intreaba

 4. raluca Reply

  @ Krossfire: adevăru-i că zilele astea m-am tot simţit emo :)) Şi cei din antural ne-imediat (cum aş fi eu) cum sunt? 😛

  @ Ariciu: Cât timp nu-s blond e bine 😀 La examen am luat 10, deci chiar n-ar fi meritat să-mi împuţinez venele. Am o provocare pentru tine, domnule Arici…. Ia ghici, ţie ce atribute îţi găsesc eu?

 5. Ariciu Reply

  Of Doamne…atribut e un cuvant prea frumos pentru invectivele pe care mi le-ai gasi tu mie. Adica nu “gasi” ca le stii deja, le ai foaaarte bine intiparite pe scoarta aia cerebrala de iepure

 6. Anca Reply

  Si eu ador sa ma trezesc langa tine dimineata pentru ca esti grijulie – nu o sa uit niciodata ca ai stat cu mine la spital, pentru ca esti tare funny cand te trezesti un pic speriata din cauza zgomotelor mai mari sau mai mici din jurul tau, pentru ca am avut si am multe de invatat de la tine, pentru ca rad copios la glumele misogine pe care le faci, pentru ca nu te poti trezi de dimineata nici cand suna ceasul si cateodata sunt nevoita sa te trezesc eu 😀 🙂 … (lista poate continua)

 7. raluca Reply

  @ Krossfire: e şi vreun soi de ritual periodic de iepurire? M-ar interesa niţel, ca să fiu membru cu acte în regulă

  @Ariciu: nu numa pe scoarţă, da scrijelite şi pe suflet

  @Dan: mă complac, mă plac şi alţii, unii mă urăsc… Micile bucurii ale vieţii.

  @Anca: Şi pentru că uit mereu luminile aprinse 😛 Te-i gândit vreodată că înadins nu mă trezesc, numa ca să te simt pe tine mângâindu-mă pe căpşor ?
  Muhahahahaha Nuş ci m-oi faci fără tini, aşa că mă bucur cât mai pot de lunile ce ne-au mai rămas de convieţuit.

 8. Ariciu Reply

  va rog din suflet sa elaborati (tu sau anca) povestea inceputa…stii tu, cu mangaieri pe capshor, atingeri suave….;;)

 9. Ariciu Reply

  aa..si daca u-s cu fierul inrosit marcate pe sufletelul tau…simt ca nu am niciun rost in viata:(

 10. raluca Reply

  @ Ariciu: 1. Nu
  2. cred ca ramas si fierul acolo, nu numa urma. Deci poţi continua să respiri liniştit 😛

 11. Cristi Reply

  Nu ştiu dacă fiecare ar trebui să zică de ce este special. Eu consider că nu ar trebui să înşir ce cred eu că ma face special, ci ar trebui să îmi las apropiaţii să zică două-trei cuvinte despre mine.
  Sunt sigur că fiecare e special în felul său. Problema este mediul în care te dezvolţi şi reacţia ta la factorii exteriori.
  Nu ştiu în ce măsură pot vorbi despre experienţa de viaţă, dar un lucru e cert: trăim într-o lume rea în care trebuie să te zbaţi ca să faci un lucru bun, după care să te lupţi cu maleficul celor care o plăcere doar de a demola lucruri şi sentimente în defavoarea contrucţiei acestora.

 12. Raluca Reply

  Consider ca sunt speciala prin tristetea pe care o eman de fiecare data cand incerc sa scriu ceva optimist. Nu-mi iese niciodata. Nice reading from you.

 13. oana Reply

  Eh, intentia conteaza si, mai ales, ca in cele din urma ai perfecta dreptate: “E o junglă afară şi nu-ţi poţi permite să fii mediocru”– mi-a placut asta tare mult.
  Ah, ai leapsa de la mine 😉 Spor la toate. Te urmaresc!

 14. raluca Reply

  @cristi: hai sa te ajut eu, cristi> prietenilor mei le spun despre tine ca esti un viitor mare regizor, aless se topeste ori de cate ori iti aude numele, mami te stie drept baiatul acela frumusel si cu foarte mult bun simt, care merge mereu cu bicicleta, iar tata era f impresionat de noptile pe care le-ai petrecut muncind la proiectul ala de geografie, doar fiindca te rugasem sa faci asta la cateva zile dupa ce ne+am cunoscut. Deci da, esti special!

  @raluca: si eu ma bucur sa te am printre cetitori

  @krossfire: atinsa la inima 😛

  @oana: n/am uitat inca de leapsa. o sa raspund curand

  @krossfire: s-a sculat!

 15. Pingback: ASE sau a nu se | Mai departe

Leave a Comment

Your email address will not be published.