Am promis acum câteva zile c-am să vă spun câte ceva despre calea pe care am fost constrânsă s-o urmez: de la haos către ordine.

Începutul e aşa: am fost copilul cel mai mic al familiei, mereu note mari, cuminţenie cât se poate, suficient cât părinţii să mă ierte de prea multe ori când era vorba de ordine şi curăţenie. Din când în când se lăsa cu câte o ceartă mare, toate hainele scoase din dulap cât să fiu obligată să le pun la loc în ordine. La fel cu cărţile şi caietele din birou. De cele mai multe ori însă camera mea era cea la care trebuia închisă imediat uşa de îndată ce aveam musafiri. Şi oricât de greu pare de crezut, în toată amestecătura de foi, caiete, haine, clămiţe, haine etc. eu chiar ştiam unde să găsesc ce-mi trebuie. Mi-amintesc şi-acum perioada cu examenul Cambridge sau cu tezele când devenise crucial să învăţ exact pe unde să calc, pentru că pe sub zecile de foi şi culegeri se mai afla câte un compas, câte o cutie, câte un ceas, uneori o farfurie sau cine mai ştie ce obiect ascuţit sau contondent.

A venit vremea facultăţii şi nici acum nu ştiu ce le-a făcut pe dragele mele fete de la 124 să nu mă arunce pe geam cu tot cu dezordinea din jurul meu. (Exemplul cel mai drag e probabil cel cu cănile de ceai prin toate colţurile camerei, câte patru în acelaşi timp, că mie-mi plăcea o gură de ceai negru, una de ceai verde, un pic de ceai de fructe şi eventual ceva de lămâie).

A venit apoi primul job în Olanda unde eram atât de stresată de micul meu handicap încât ţineam totul într-o ordine perfectă, astfel că managerul mi-a spus după o săptămână că apreciază mult cât de ordonată sunt în tot ce fac :). Sigur, unde locuiam în Olanda era cam acelaşi haos care m-a însoţit peste tot în viaţă, ca să compenseze cu se întâmpla la birou.

Şi am ajuns din nou în Bucureşti unde lucrurile s-au schimbat radical. Împart locul unde vieţuiesc cu o altă vieţuitoare din regnul celor hiper-ordonate. Şi pentru că din astfel de situaţii, e mereu câte un singur câştigător, de data asta am decis să fie ordinea. A cărei prezenţă s-a impus numai cu forţa.

Mâine începem să detaliem primele măsuri.

Written by raluca

Zambesc si rad mult. Uneori sarcastic

Leave a Comment

Your email address will not be published.