Eu de obicei zic Mulțumesc oamenilor de prin jur care îmi urează Noroc!, Bless You! sau Gezondheid! (varianta olandeză pentru Sănătate!), după caz.

Știu însă pe cineva care se scuză de fiecare dată când strănută. Și mereu mă pornesc să zis Bless you!, da până deschid gura, deja aud Sorry!

Mai știu pe cineva care obișnuia să-și zică Noroc! Mersi! de fiecare dată când strănuta, că în caz că nu-i ura nimeni, el era sigur că auzea Noroc.

Mai știu oameni care râd imediat după ce strănută, de obicei pentru că zgomotul pe care îl fac îi amuză teribil.

Așadar, tu ce faci după ce strănuți, ce spui?

* cu ocazia asta inaugurăm categoria Ce Spui?, pentru că mai am încă multe curiozități referitor la ce spuneți voi în multiple circumstanțe.

Written by raluca

Zambesc si rad mult. Uneori sarcastic

This article has 7 comments

 1. anca Reply

  eu stiu ca nu e politicos sa zici ceva cand auzi pe cineva stranutand…pentru ca nu sti motivul pentru care o face…asha stiu eu…da totusi…eu zic noroc..sanatate…si la al treilea stranut clar chef!

 2. anca Reply

  jaj..si m’am grabit …si nu am vazut clar intrebarea…completez…zic mersi:P

 3. LadyBlu_ Reply

  Desi eu nu zic nimic cand cineva stranuta, majoritatea oamenilor spun Sanatate, si eu zic Merci, nu ma scuz sau incep sa rad, topai sau mai stiu eu ce.
  Mai sunt oameni care incearca sa-si faca stranutul cat mai putin galagios; sa stranute “in soapta”. Aia care se strang de nas, de gura cand stranuta….asta n-am inteles-o niciodata.
  Oricum eu zic Merci:)

 4. Catalina Juglan Reply

  Eu zic “Hapciu!” chiar in timp ce stranut 🙂

  Nu imi cer scuze, decat daca eram intr-o conversatie si multumesc daca mi se ureaza treburi, dar stiu ca in “Codul bunelor maniere” scrie ca ar trebui sa iti ceri scuze si ca nu ar trebui sa urezi nimic nimanui.

 5. Cristi Reply

  Io unu dupa ce stranut ma sterg de much/saliva sau incerc sa vad pe cine am nimerit daca n-am apucat sa pun batista/mana/telefonu la nas. Cat despre terte persoane ezista ocazionalul “noroc…..ca nu ne-ai stropit” pentru a destinde atmosferele.

 6. Geanina Reply

  Eu zic Sanatos/Sanatoasa, or Sa ne traiesti, ori Noroc, ori se intampla sa nu bag de seama cand cineva stranuta dar apoi sa aud lumea in jurul meu cand ii ureaza diferite lucruri:)

 7. raluca Reply

  @ Anca: e bine ca ne=i spus si ce zici celor care stranuta, ca uitasem ca se zice si chef 😀

  @ LadyBlu_: nici eu nu-i înţekeg pe ăia care se chinuie să se abţină… e omenesec, până la urmă

  @ Catalina Juglan: nu stiam ce scrie acolo si nici n/am cartea prin preajma, da am sa ma pun la punct cu asta curand. Mi se pare totusi anapoda sa nu spui nimic cuiva care tocmai a strănutat.

  @ Cristi: M-e rău…

  @ Geanina: Să trăieşti n-am zis niciodată… I shall try

Leave a Comment

Your email address will not be published.