Am fost acum câteva luni împreună cu nepoata mea de 8 ani la bunica mea, respectiv străbunica ei, care locuieşte într-un sătuc departe de Botoşani. (Am mai scris despre bunica aici )

Şi pentru că era ziua celei mici şi ea a avut grijă să dea de ştire tuturor, bunica s-a apucat să caute prin toată casă, ca să-i dea fetii un cadou. Iar fetii îi sticleau ochii, că parcă vedea cum bunica ar fi scos-o un tricou cu Hannah Montana sau cel puţin o sirenă de prin H2O (seriale de pe Jetix dacă nu mă-nşel) sau dacă nu, un joc nou pe Wii de prin dulapurile ei vechi.

Şi a apărut bunica din camera cea bună cu un pachet. În care puştoaica a descoperit o pătură şi era cam descumpănită, că nu era deloc ce aşteptase. Moment în care toţi din jur ne-am amuzat şi am consolat-o spunându-i că bunica i-a dat zestre şi c-ar trebui să fie mândră de asta. Şi ce zestre frumoasă.

Şi a mai rezistat mândra noastră încă vreo două minute cu un zâmbet şters pe faţă şi-n cele din urmă a întrebat:

Da ce-i aia zestre?

Şi au urmat discuţiilungi şi  detaliate care au culminat cu o nouă întrebare a fetii:

Adică dacă n-am zestre nu mă mai mărit?

Şi aici n-am prea mai ştiut ce să-i răspund. Că nici eu nu mai ştiu care-s cerinţele vremurilor ăstora tulburi…

Tu ţi-ai lua nevasta fără zestre? Şi dacă nu, câte zestre e destulă zestre? O plapumă, două perne, lenjerie de pat şi o pătură mai sunt suficiente?

Written by raluca

Zambesc si rad mult. Uneori sarcastic

This article has 6 comments

 1. Dan Reply

  Eu am auzit ca ar trebui ca macar una din doua sa fie : ori sa aiba zestre ori sa fie fata mare 🙂 . Daca se poate amandoua cu atat mai bine . Asta e acum, insa pana o creste Alessandra mare cine stie cum or mai evolua lucrurile?

 2. krossfire Reply

  Bai depinde, cred ca nevasta-ma trebuie sa vina cu Elvetia sau alta chestie minora drepte zestre, mai ales ca pana la 30 de ani voi fi cucerti deja 70% din lume…

  Am doua lazi de zestre la bunici, incrustate, originale, etc. Nu le vad scopul (come on, zestre?) dar recunosc ca era simpatic obiceiul.

 3. Ariciu Reply

  inima ei e zestrea cea mai de pret…dar putini baieti capata aceasta zestre in ziua de azi…

 4. raluca Reply

  @ Dan: de amândouă mă tem că e absurd să ceri în ale noastre zile şi cu atât mai mult când o creşte ea mare 😀 Rămâne însă întrebarea: câtă zestre?

  @ krossfire: m/am gândit mai bine şi-mi place mai mult obiceiul cu cumpăratul fetii plătind greutatea ei în aur 😀

  @ Cristi: Păi deja e :P. Problema e….mai trebe zestre sau nu?

  @ Ariciu: cred că tot secretul ca să ajungi să capeţi asta e să fii gata să oferi şi tu acelşi lucru încă dinainte de a ţi se oferi ţie. Şi apoi e desigur şi o chestiune de noroc, de soartă…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *