M-am gândit să scriu postul ăsta după ce-am citit un mail de la Cristina, o foarte simpatică cititoare a colţişorului nostru virtual. Şi, legat de postul ăsta, ea mi-a amintit că noi avem o zicală Nu sta în colţul mesei dacă vrei să te măriţi, care are o oareşce legătură cu principiul feng shui referitor la fluxul energiei (şi astfel, cine stă în colţul mesei riscă să aibă organele genitale afectate de fluxul energetic respectiv, de unde şi greutatea de a se mai mărita/ însura apoi).

Şi pentru că şi eu ştiu câteva superstiţii care se termină în dacă vrei să te măriţi, m-am gândit să le adunăm icişa, în cazu în care are cineva gânduri din astea.

Aşadar, eu am mai auzit:

 • Nu te lăsa măturată pe picioare dacă vrei să te măriţi (Nu sta în calea cuiva care mătură, ca nu cumva să-ţi atingă picioarele)
 • Nu mânca direct din oală, dacă vrei să te măriţi (Deşi asta cred că mi s-a spus doar ca să fiu disciplinată cu forţa 😀 )
 • Nu scutura vreo pătură după ce-a apus soarele, dacă vrei să te măriţi. (Pe-asta n-am înţeles-o niciodată. Cred că ajuta în trecut la buna convieţuire a vecinilor. Aş adapta-o la nu asculta muzică tare după apus, dacă vrei să te măriţi 😀 )

Care, cine, ce-a mai auzit legat de măritiş?

Written by raluca

Zambesc si rad mult. Uneori sarcastic

This article has 6 comments

 1. Teodora Reply

  Nu e chiar despre a se marita sau nu, dar am mai auzit ca daca nu mananci tot din farfurie vei avea sot/sotie urat/a. La ce las eu in farfurie, ma voi marita cu un extraterestru.

 2. raluca Reply

  @ Teodora: :)))) pe asta n-am mai auzit-o. Şi chiar acum era să las ceva în farfurie, da m-am mobilizat şi am păpat tot 😀

 3. krossfire Reply

  Bine, feng shui e o stiinta la fel cum ragaitura e o gluma o subtila.

  Aia cu maritatul si matura era adaptata si la barbati (casatoria & shit).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *