Mi se întâmplă ceva barbar.

Haosul şi dezordinea în care trăiesc îs deja ştiute printre cititorii mei, dar viaţa la cămin mă obligă să mai fac şi compromisuri.

Unul din ele mi-a fost cerut zilele trecute şi de-atunci îmi tot trec prin minte metode de tortură a colegelor.

Ele vor să ţinem totul ordonat la tacâmuri. Să stea lingurile la linguri, cuţitele la cuţite şi furculiţele la furculiţe. Separare pe care eu de obicei nu o fac, pentru că mi se pare inutilă. Spăl de obicei mai multe deodată şi apoi le pun la loc dintr-o singură mişcare, respectiv le eliberez din pumnul meu autoritar.

Mi-e greu să le explic de ce mă chinuie uniformizarea, fie ea şi a tacâmurilor. Argumentele mele sunt pe alocuri absurde, aşa că îs în căutare de unele plauzibile. De ce merit eu să le văd acolo toate amestecate în loc să fie puse în ordine?

Primul argument mi-a fost deja dat de sora uneia dintre colege, despre care probabil că o să scriu în curând ceva mai mult, din simplul motiv că mi-e tare dragă şi că suntem la fel de iubitoare de haos. Ea a spus în felul următor: păi e ok să le ţinem împreună, pentru că eu ştiu care e furculiţa şi care e lingura, chiar dacă nu-s puse pe categorii.

Direct la inimă mi-a ajuns.

Eu mai spun că ordinea mănâncă timp şi că dacă adun toate secundele de sortare când pun tacâmurile la locu lor mi-ar da un rezultat înfiorător de mare.

Voi sunteţi pro sau contra?

Votaţi pentru arderea mea pe rug sau schingiuirea fetelor?

Written by raluca

Zambesc si rad mult. Uneori sarcastic

This article has 28 comments

 1. vlad Reply

  complet inutila ordinea la furculite si linguri.. votez pentru tortura… preferabil televizorul lasat deschis pe taraf cu fetele legate de scaune cu ochii atintiti spre menestrei

 2. raluca Reply

  Tinere, eu zic să nu ne împotrivim sorţii… Dacă soarta m-a vrut dezordonată, ce putere am eu s-o schimb? 😀

 3. raluca Reply

  @vlad: pun de doua ori votu tău, că-mi eşti simpatic. Şi metoda de tortură e fromoasă. Ai potenţial… 😉

 4. Ariciu Reply

  ARDERE!!! Clar şi fără echivoc!!! Cred că o blasfemie mai mare ca asta nu puteai să faci…
  Auzi la ea, pierde secunde cu aranjarea furculiţei la ..ăăă…furculiţe? Dap, a luat o grămadă de timp să îmi dau seama unde vine pusă. DRAGA MEA, dar când te grăbeşti să iei o furculiţă din grămada de tacâmuri aruncate unul peste altul CAT timp îţi ia?;;)
  finc ăbaut it

 5. Ariciu Reply

  Dap aici ai dreptate…la cât de murdară e… Defapt uite, îţi dau o idee. Ce ar fi să nu o mai speli??? Aşa CHIAR că economiseşti minute, nu secunde…

 6. raluca Reply

  ai fi surprins că m-am gândit deja la asta. Am încercat-o cu farfuriile, da m-au taxat imediat fetele 😀

 7. Ariciu Reply

  la tine nuimic nu mă mai surprinde…din păcate!
  dar eu te ştiu o fată ambiţioasă. dacă nu a mers cu farfuriile poate merge cu altceva. Îţi dai seama cât timp ai economisi (să nu mai vorbim de spaţiu) dacă nu ai mai spăla hainele de pe tine???

 8. raluca Reply

  @Ariciu: si-uite aşa ajungem curând la spălatul pe dinţi. Vezi ce-ţi place să exagerezi? o să sperii toate aricioaicele şi or să fugă de tine dacă mai înţepi atâta

 9. raluca Reply

  @ Ariciu: pe vremea aia nu înţepai. Şi nuş dacă-s veveriţă. Mereu m-am considerat o lebădă 😛

 10. Ariciu Reply

  numai să nu fii o lebădă neagră. deşi la ce idei ai despre spălat…;)
  pe vremea aia… AI NOROC că citesc prietenii tăi care NU o cunosc pe Raluca (lebăda) că altfel… Dar poate la cererea lor pot face anumite dezvăluiri:D

 11. vlad ace Reply

  si eu tzin lingurile la linguri, furculitele la furculite, cutzitele la cutzite si linguritzele la linguritze…
  2 argumente….
  1) daca sunt putzine sunt f ushor d sortat…eu intzeleg ca ordinea consuma timp…dar 30 de secunde e timp ?:-”
  2) linguritzele sunt cel mai greu d gasit…si in fiecare dimineatza cum deschid sertarul am la dispozitzie linguritza sa pun cafeaua in ibric…daca nu ar fi sortate…poate ar trebui sa caut o linguritza..fara certitudinea ca o gasesc(posibil sa fie in maldarul din chiuveta ,nespalata )mai mult decat imi ia sa le pun p categorii atunci cand l spal 😀

 12. Ariciu Reply

  suntem mici copii pe langa ea… tu nu vezi ca ea o recunoaste din prima?:-D
  dar asta pentru ca fetele din camera deja i-au exclus lingurita mai putin stralucitoare dintre tacamurile lor…

 13. raluca Reply

  @ Vlad ace: ai si tu dreptatea ta, dar eu m-am adaptat inclusiv la a.mi face cafeaua fără linguriţă 😀

  @Ariciu: priveşte înspre viitor tinere, mai debragă decât să sapi prin bârloguri trecute. Nu vre nimeni scandal şi dezvăluiri, ce-i aici, Cancan?!?!

  Nu m/o exclus niminea. Mă iubesc fetele la fel ca îniante şi eu pe ele şi mai şi 😀

 14. J-J-MM Reply

  nu e mai simplu cand pui mana sa stii pe ce pui fara sa te uiti?sa stii k acolo sunt furculite, dincolo cutite etc? La rotisor cu tine! 😀

 15. krossfire Reply

  Sunt de parerea gagicilor conformiste in cazul asta : Ordine in ceea ce priveste vesela, tacamurile , bucataria si baia in general. Restul nu prea au importanta.

 16. Vali Reply

  :))))))))) mai m-am gandit la ceva..unii poate ar vrea sa le arda pe fete si pe tine sa te schingiuiasca :))))) asta pedeapsa..

 17. raluca Reply

  @ Grădinariu: Şi bărbaţii unde-i pun dacă bag cuţite sub pat?

  @ J-J-MM: trădare!

  @ Krossfire: Tu quoque, fili mi Krossfire?

  @ Vali: vorba lu Dănuţ, cu-aşa prieteni, ce-mi mai trebe duşmani?

 18. tata a lu strunf Reply

  anarhie!!!! cea mai buna optiune
  eu zic draga ralu sa nu faci anumite compromisuri impotriva vointei tale… plus ca se poate depista cu ochiul liber ca lingurita nu are furci, iar furculita nu are linguroaie
  eu ma gandeam la o inventie…. sa ne debarasam de tot de cutit… eu unul tai cu furculita tot ce trebuie sa tai.. si ma gandeam ca am putea chiar sa ascutim una din furci .. pentru ca… punete in situatia urmatoare: esti la masa.. ai intr-o mana furculita, intr-o mana cutit.. dar painea!? paine cu ce o mai tii!?… incomod
  cat despre fete.. eu zic sa legam totusi ariciul Șarii de pat si sa-i zgariem cu lama talpiţele… iar pi anca si alexandra sa le obligi sa faca un maraton de 24 de ore de minimax (canal de desene animate educativ)
  Sustine-ti ideea, urmeaza-ti gandurile, potoleste-ti setea …de tortura.

 19. krossfire Reply

  Raluca : Order is good….rememeber what the Bible teaches us : And then God told Moses ”Dude, you really gotta put those forks in order, bro’ !”

Leave a Comment

Your email address will not be published.