Am aflat acum două zile că un dascăl tare drag mie din liceu, Prof. Dr. Daniel Botezatu, a acordat un interviu în care m-a menţionat printre elevii care fac cinste învăţământului.

Mă bucur că nu doar el a avut un impact imens asupra formării mele, ci că şi eu am reuşit să-i marchez cumva experienţa la catedră. Îs mândră de mine. Şi îi sunt recunoscătoare lui.

Ăsta e fragmentul de interviu:

-Daca vi s-ar propune sa nominalizati cinci dascali ai scolii botosanene care fac cinste invatamantului romanesc, pe cine ati alege?

-Intr-o ordine pur intamplatoare, acestia ar fi regretatii Aurel Dorcu, Vasile Pricope si Mihail Vasilica, apoi doamnele profesoare Eugenia Cojocaru si Florica Lungu, care mi-au marcat cariera de elev de la Scoala 11 Botosani.

-Dar dintre elevi sau fosti elevi?

-Raluca Hritcu, masterand in stiinte economice la Amsterdam, Adina Honciuc-Braha, masterand la Oslo, Arina Corsei, fosta presedinta a Consiliului Judetean al Elevilor, actualmente masteranda a Facultatii de Drept din Bucuresti si cursant la Colegiul Juridic Franco-Roman de Studii Europene, fratii Razvan si Andra Olaru, primul student la Londra, a doua inca eleva la Colegiul National “Mihai Eminescu” din Botosani, dar admisa deja la Universitatea Oxford.

Şi aici e interviul întreg.

Written by raluca

Zambesc si rad mult. Uneori sarcastic

This article has 7 comments

  1. florentina Reply

    Buna, Raluca! Ma bucur ca ai citit interviul cu domnul Botezatu. Daca esti de acord, te rog sa luam legatura, intentia mea de a vorbi cu tine fiind ceva mai veche, din 2008, cand tot domnul Botezatu mi-a recomandat sa te contactez. Te rog sa dai un semn pe adresa mea de mail. Florentina

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *