A nins toată seara în Bucureşti. Îmi plac fulgii. Îmi place el că m-a invitat la 1 noaptea să vedem zăpada în Bucureşti. A venit şi un căţel cu noi, un viteaz de mare clasă care a gustat fiecare petic de zăpadă şi a lătrat semifioros la orice i se părea lui suspect.

Calea Victoriei are acel ceva care mă face să-mi placă şi ziua şi vara şi iarna şi noaptea şi singură şi cu un el şi cu o ea şi cu ei şi cu ele…

Mi-am închipuit trăsuri ce-ar fi trecut cândva în noapte pe lângă o domniţă şi un cavaler ce-o ţinea mândru şi tandru de mână. Cred că era frumos pe-atunci.

Am băut o cafea, ne-am dat pe gheaţă, am zâmbit unui Cişmigiu alb şi rece şi gol şi am filosofat. Copii încă, dar cu pretenţii de adulţi cu bogată experienţă de viaţă, am enunţat principii, am tras concluzii, ne-am minunat de nemerniciile pe care ori le-am provocat, ori le-am înfruntat cu bravură.

Gheaţa e înşelătoare noaptea. Străluceşte frumos şi-ţi creează iluzia că e interminabilă. Îţi iei avânt, aluneci incredibil de bine primele secunde apoi dai de asfalt şi te opreşti brusc. Nu e peste tot aşa, nu se întâmplă mereu aşa. Nu ai cum să afli asta dacă nu încerci. Uneori cazi. Alteori e cineva care te ţine strând de mână. Când o fi mai bine?

E mereu câte cineva care se pricepe mai bine decât tine. Vrei să faci o poză şi el te ceartă că n-ai setat modul noapte. Faci asta şi în poza ta nu se mai vede nimic. E vina lui sau a ta că l-ai ascultat?

E pojghiţă de gheaţă pe bălţi. Mai subţire decât pare. Preferi să bagi tu piciorul în baltă sau laşi un el/ ea care să facă asta în locul tău?

Sper să fie o limită între permis şi nepermis. Câteodată nu se vede, deşi stai sub un felinar. Şi deşi am calculat doi ani de liceu limite de toate felurile, proful de mate a omis să predea lecţia cu acele limite ce-mi chinuie cu adevărat viaţa.

Mi-ar plăcea peste 10 ani să mă plimb pe aceeaşi Calea Victoriei, cu acelaşi el şi să râdem de noi de-acum pentru că viaţa va fi fost de fapt cu mult mai simplă decât am crezut demult.

19 ani e o vârstă frumoasă pentru principii sănătoase, pentru opinii clare şi tranşante şi mai ales o vârstă la care pot să răspund sigură pe mine la aproape orice : Ce-ar fi dacă…?

Written by raluca

Zambesc si rad mult. Uneori sarcastic

This article has 4 comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.