De aprozimativ cinci ore muncesc în parelel la două proiecte. Motoarele turate la maxim. Sute, mii de neuroni dispar în fiecare clipă. Beau cafea direct din ibric, mestec gumă după gumă şi îmi dau seama că n-o să fie niciodată altfel.

Mereu am lăsat orice pe ultimul moment. Îmi place să amân până la limită lucrurile nu din vreo dorinţă mârşavă de a pierde timpul, ci pentru că am într-adevăr ceva mai bun de făcut în momentul respectiv – fie acel ceva o ieşire într-un club, citit o carte, jucat rummy, somn haotic, ore în şir sau hoinăreală veselă pe net.

Mereu am simţit din plin acea noapte dinainte de examene, acele ore dinaintea predării unui proiect, acele minute dinaintea plecării unui tren- uneori şi minutele de după plecarea lui, acele clipe dinainte de a susţine o prezentare, acele momente dinainte de…. orice se cerea a fi făcut din timp.

Scoteam la imprimantă în timp ce mă îmbrăcam, citeam pentru prima dată capitole întregi în drum spre şcoală şi îmi căutam cu disperare o idee de discurs cu câteva clipe înainte să păşesc în faţa tuturor.

Mulţumesc părinţilor care 18 ani m-au suportat plângându-mă că n-o să termin ce am de făcut şi zâmbind apoi cu ochii încercănaţi datorită unei noi victorii. Acum e altfel. Savurez cu ceva mai multă relaxare adrenalina acelui: sigur n-am cum să termin, salivez cu gândul la plăcerea unei noi reuşite obţinute la limită.

Şi din toată nemernicia de care dau dovadă mereu, trag o singură concluzie: sunt a naibii de productivă când vine vorba de presiunea timpului.

Nu caut tratament, vreau doar să mă laud. 😀

Written by raluca

Zambesc si rad mult. Uneori sarcastic

This article has 9 comments

 1. notalent369 Reply

  Deci esti constienta ca tocmai m-a lovit faptul ca pleci? Acum! In secunda asta! Mi-am dat seama ca nu o sa te mai aud glumind cu profii “nu dom’ profesor, noi il facem in seara de dinainte”. Mi-am dat seama ca un semestru intreg nu o sa mai primesc noaptea mesaje cu “hai la film”. Mi-am dat seama ca Dan nici acum nu mi-a dat un dinozaur dinala ceea ce inseamna ca sunt singura care nu are. Mi-am dat seama ca nu mananc decat cu tine pufuleti si ca un semestru o sa fiu la cura. Mi-am dat seama si sunt trista.

 2. Ariciu Reply

  Din pacate asta e definitia romanului si DE AIA nu o sa ajungem nicaieri mai sus de mediocritate, oricat ne-ar place noua sa ne laudam cu mega-realizari in strainatate. Scumpa, nu cred ca e vorba de o calitate, ci de un defect extrem de nasol, al nostru al tuturor:(

 3. Raluca Reply

  @ notalent369 : de dus, nu mă duc pe vecie, drăguţă! De dor, e clar că ţi mie o să îmi fie. E clar şi faptul că o să vii acolo, la fel cum e clar că în cele din urmă o să-ţi dea ÅŸi ţie Dănuţ un dinozaur. Sunt chiar în stare să-ţi ofer unul din ai mei, dacă el nu o să facă asta. 😀 pot s-o mituiesc pe irina din când în când să cumpere câte o pungă de pufuleţi, iar sms-uri indecente pot să-ţi trimit şi de acolo, pentru că ştiu că de fapt astea or să-ţi lipsească cel mai mult. mai greu cu îmbrăţişările şi pupicii şi nopţile de somn împreună, da găsim noi o soluţie să o facem şi pe asta. >:D

 4. raluca Reply

  @ ariciu: văd asta ca pe o mare calitate pentru că mereu am făcut lucruri mari şi multe în clipe puţine. am încercat şi varianta cealaltă, a precauţiei şi muncii echilibrate, însă nu-s nici pe departe creativă şi productivă. am întâlnit şi români fericiţi şi calculaţi, care fac totul sistematic, conform unui plan antestabilit, care se descurcă şi ei lăudabil. Cred că ţine de felul fiecăruia de a munci şi nu mă refer deloc la acea categorie de români care amână lucrurile departe de orice limită a bunului-simţ, ajungând în cele din urmă să renunţe total la a termina ce au de făcut. ca fapt informativ, eu nu las niciodată lucrurile neterminate, atâta doar că le fac mai tot timpul pe ultima sută de metri 😀

 5. Dan Reply

  @raluca: ce modesta esti … 🙂
  @notalent369: ferma de dinozauri e in plina dezvolatare, stai linistita ca deja e o familie rezervata pentru tine (in sensul ca primul lor pui va fi smuls din bratele familiei ca sa te poti bucura tu de el 🙂 )

 6. Diab Reply

  Ce pot sa zic… mai ai putin si ne ajungi pe mine si pe dan la munca 😛
  Oricum supercalifragilisticexpialidocious 😀

Leave a Comment

Your email address will not be published.