E destul de răspândită ideea de a avea un model. Făceam şi prin liceu compuneri cu titlul foarte sec: Modelul meu în viaţă. În toate am scris că eu n-am. Admir diverse lucruri la diverşi oameni, la fel cum încerc să fac unele lucruri total diferit de cum le fac alţii.

Mă inspiră în primul rând familia mea, de care sunt foarte mândră, dar pe care îmi place s-o ţin departe de online (N-am poze pe nicăieri cu ei şi povestesc foarte puţin pe blog despre ei.)

Mă inspiră dirigul meu din liceu, despre care cred că este  un geniu şi sunt convinsă că mulţi alţii din Doişpi A, clasa mea, dar şi din liceul meu au aceeaşi părere. (Momentul care m-a impresionat cel mai mult a fost cel în care câţiva din clasă l-am convins să joace şah cu noi. A câştigat din câteva mutări fără să se uite la tablă, iar când noi în agitaţia momentului am dărâmat câteva piese şi eram gata să reîncepem jocul pentru că nu mai ştiam care şi pe unde erau, el ne-a zis senin poziţia fiecăria din piesele de pe jos. Genialitatea lui însă e dincolo de modul în care joacă şah şi îs recunoscătoare că am avut şansa să-l observ îndeaproape timp de 4 ani.) Mă inspiră mulţi alţi profesori cărora am avut noroculsă le fiu elevă/studentă.

Mă inspiră prietenii mei apropiaţi şi cred că ăsta e şi motivul pentru care îi ţin aproape şi îi numesc prieteni.

Mă inspiră câteva persoane din blogosferă.

Cunosc destui oameni din lumea afacerilor cărora le admir puternic unele atitudini şi în principiu găsesc în fiecare domeniu care are tangenţă cu viaţa mea cel puţin un om care mi-a câştigat respectul.

Am în fiecare din domeniile astea şi câte cel puţin un specimen de care mi-e ruşine pentru că suntem semeni şi al cărui comportament îmi provoacă silă. Dar mă bucur că îi cunosc şi pe aceştia din urmă, că de fiecare dată când eu trebuie să-mi poziţionez comportamentul pe o anumită axă, am nevoie de ambele limite: şi de cea superioară, şi de cea inferioară.

Pe voi cine vă inspiră?

Aveţi modele în viaţă din rândul personajelor din cărţi, din filme, din istorie?

Written by raluca

Zambesc si rad mult. Uneori sarcastic

This article has 3 comments

  1. Catalina Reply

    De foarte multe ori profesorii de facultate…dar nu stiu daca neaparat “ma inspira”, adica nu asa ca o muza in numele careia faci ceva, mai degraba imi trezesc un respect nemarginit si multa admiratie. Nu toti, sa ne intelegem clar, dar am vreo doi in minte carora le sorb cuvintele cand ii ascult si in fata carora mi se face mare rusine de putinele cunostinte pe care le am eu in comparatie cu ei.

  2. raluca Reply

    @ Catalina: ma bucur de fiecare data cand aud de profesori extraordinari. Educatia spun eu ca e domeniul in care ar trebui incestim cel mai mult

    @ Krossfire: modestia, bat-o vina…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *