În urmă cu ceva ani, era în cercul meu extins de cunoştinţe o tipă care se tot chinuia să-şi ia permis auto. Şi a picat de vreo trei-patru ori. Şi care apoi a început să întrebe întâi timid, apoi din ce în ce mai ferm în stânga şi-n dreapta: “Eu cu cine tre’ să mă culc să-mi iau permis?”. Nu ştiu dacă a obţinut sau nu răspuns la întrebarea asta, cert e că acum are permis.

Eram azi la poştă să-mi plătesc o taxă şi deşi din cele trei ghişee deschise două erau libere, taxa putea fi plătită doar la cel cu ditamai coada. Am stat cumincioară şi când mai aveam doi oameni în faţă, tanti de după ghişeu ne-a spus că “s-a blocat sistemul” şi că nu ştie cât mai durează. În timp ce unii şi-au pierdut calmul, vociferând că asta s-a întâmplat şi ieri, şi săptâmâna trecută, eu zâmbeam amar şi mă gândeam cum ar fi să mă duc gingaşă în faţa ghişeului să întreb: “Fiţi amabilă, eu cu cine tre´să mă culc ca să plătesc o taxă?”.  Dar motivul pentru care n-am făcut-o e teama că femeia chiar mi-ar fi putut oferi un răspuns.

Şi tot drumul spre casă m-am gândit că dacă era posibilă plata online, dacă sistemul nu s-ar mai bloca aşa des şi dacă birocraţia în general ar fi ceva mai puţin sufocantă, n-ar mai fi trebuit să existe astfel de întrebări, în glumă sau nu. Concluzionând, eu mi-aş dori tare mult să fie privatizată poşta.

Written by raluca

Zambesc si rad mult. Uneori sarcastic

This article has 1 comments

  1. Diana Coman Reply

    Pai daca sistemul e de vina, raspunsul trebuia sa fie “cu sistemul”. Da’ zic ca merita intrebarea fie si doar pentru figurile care ar fi rezultat :))))

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *