Azi vă spun despre Afsluitdijk, adică despre un dig construit între 1927 şi 1933, lung de 32 de km, care separă Marea Nordului de lacul IJ şi care leagă regiunile North Holland şi Friesland ale Olandei. Care arată cam aşa (poza e făcută de Iustin, prietenul fotograf de care v-am mai povestit):

Dacă se întâmplă să ajungeţi prin ţărişoara asta şi vreţi să-l vedeţi, mergeţi pe A7, una din cele 45 de autostrăzi ale Olandei. Iar am avut senzaţia peste tot pe unde am fost că oamenii ăştia au o secvenţă ADN în plus, altfel nu-mi explic de ce la ei se poate.

Mai multe despre Afsluitdijk găsiţi icişa.

Written by raluca

Zambesc si rad mult. Uneori sarcastic

This article has 6 comments

 1. scaii Reply

  eu cred ca au mult mai multe secvente de ADN ca noi nici in 1000 de ani nu vom reusi asa ceva… superba privelistea, sunt curioasa care e sentimentul cand te stii pe o autostrada deasupra marii

 2. raluca Reply

  @scaii: poza e făcută dintr-un turn, în care poţi urca gratuit, dacă opreşti la unul din capetele digului. Sentimentul e de libertate. Mă uitam către mare în timp ce-mi bătea vântul în faţă şi auzeam huruit de motociclete gonind pe autostradă

  @cristi: căruţe nu erau, în schimb aveau pistă pentru bicilişti şi rolleri. Şi mă tot gândeam cum ar fi să mergi pe role treijde de km.

 3. raluca Reply

  @ sorin: n-am verificat, că şoferul nostru a fost unul foarte bun 😀 dar îs convinsă că s-au gândit olandezii şi la asta

Leave a Comment

Your email address will not be published.