Dragii mei,

Momentele de sărbătoare ca cel de care ne bucurăm acum sunt, dincolo de dimensiunea lor religioasă, momente de linişte, dragoste şi pace. Sau aşa mi-aş dori mie şi fiecăruia dintre voi.

Uneori însă dorinţa ca totul să iasă perfect duce la false drame şi la descărcări aferente lor. Nu s-a prins bine vopseaua de ouă, nu au crescut cozonacii suficient, poate n-o să fie suficient de apreciate cadourile sau poate cineva o să-şi dorească să fi fost mâncarea mai puţin sărata. Astfel de preocupări dătătoare de emoţii negative n-ar trebui să-şi aibă locul în vieţile noastre niciodată, cu atât mai mult în momente de sărbătoare.

Aşa că eu vă doresc să vă fie mintea ca apa! Dacă staţi pe marginea unui lac şi e linişte şi nu bate vântul, apa e calmă. Aruncaţi o piatră în ea şi apa se agită, se fac cercuri- cercuri tot mai largi până când dispar şi ele şi apa e iar în echilibru. Apa nu se agită înainte să ajungă piatra în ea. Ea nu ştie că va veni o piatră, o primeşte însă când ajunge, apoi redevine calmă. Iar dimensiunea agitaţiei ei e direct proporţională cu dimensiunea pietrei.

Aşa să vă fie şi vouă mintea: în echilibru. Să nu vă panicaţi dinainte să se întâmple ceva iar dacă ceva nu merge bine, agitaţi-vă doar pe măsura problemei şi nu exagerat. Mintea voastră tinde spre echilibru şi va ajunge mai repede acolo.

Sărbători Fericite!

* Conceputul mintea ca apa (în engleză mind like water) a fost popularizat de David Allen, care la rândul lui s-a inspirat din sport (arte marţiale).

Written by raluca

Zambesc si rad mult. Uneori sarcastic

Leave a Comment

Your email address will not be published.