Ca un om curios ce mă aflu, găsesc adesea dificil să-mi golesc mintea de orice gând şi să intru într-o stare de relaxare totală. Dimpotrivă, mă trezesc că observ câte ceva din jur şi-apoi mă macină tot felul de întrebări cu mulţi de “de ce?”, “oare?”, “cine?”, “cum?” şi alte asemenea în structură.

Preocuparea mea recentă a fost legată de taxiuri. Am obervat într-una din zilele trecute că există taxiuri care au caseta luminoasă de deasupra uneori cu lampa verde în partea şoferului, iar alteori cu lampa roşie în partea şoferului. Cu menţiunea că cele mai multe observate de mine sunt cu lampa verde în partea şoferului.

Aşa că am grăbit pasul până acasă pentru că aveam nevoie de răspuns rapid la întrebarea: Pe stânga sau pe dreapta? Cum o fi mai bine?

Şi ca să vă eliberez de-o grijă suplimentară, iacătă ce zice Legea 38/ 2003 (privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere), actualizată prin Legea 265/ 2007:

Art. 31 

(5) Dotarea exterioară a taxiului constă într-o lampă taxi, de culoare galbenă, cu înscrisul TAXI pe faţă şi spate, aprinsă permanent în timpul programului de lucru şi care conţine două lămpi suplimentare, de culori diferite, a căror semnificaţie, văzute din faţă, este următoarea:

a) în stânga, o lampă de culoare roşie care, atunci când este aprinsă, indică poziţia Ocupat a taxiului, respectiv există comandă client şi prestaţia se tarifează;

b) în dreapta, o lampă de culoare verde care, atunci când este aprinsă, indică poziţia Liber a taxiului, respectiv nu există comandă client.

Aşadar, văzut din faţă, verdele şade la dreapta, iar în raport cu şoferul verdele şade de-aceeaşi parte.

Legea întreagă aici 

Written by raluca

Zambesc si rad mult. Uneori sarcastic

Leave a Comment

Your email address will not be published.