Spre dimineaţă visam că Sid e în faţa blocului meu de la Botoşani. Eram cu nepoată-mea în sufragerie şi l-am văzut întâmplător pe geam. Era mult mai mare decât în film (faţa îi ajungea la nivelul etajului 1). Şi puştoaica m-o întrebat dacă putem merge să ne jucăm cu el. Mie-mi sclipeau ochii mai tare decât ei. (fac o parantază ca să vă zic că visele mele preferate îs alea în care interacţionez cu personaje din desene animate. Am avut o perioadă când nopţi la rând îi dădeam o mână de ajutor lui Tom să scape de răutăţile lui Jerry. Mie mereu mi-a fost milă de Tom.)

Şi exact cân mă pregăteam să dau mâna/lăbuţa cu el, mi-o sunat telefonu. Unul din cele mai dulci glăscioare mi-o amintit că azi trebuia să mă trezesc foarte devreme. Şi am avut de ales: încep să citesc sau mă întorc la Sid?

Şi am închis telefonu şi ochişorii. A urmat un vis trist cu mine pe scaunul stomatologului meu. Şi peste încă juma de oră m-am trezit.

Întrebarea mea e: voi ce scuză vă găsiţi ca să culcaţi la loc după ce sună alarma sau vă trezeşte careva?

Written by raluca

Zambesc si rad mult. Uneori sarcastic

This article has 10 comments

 1. Geanina Reply

  Am un papitoi , pe care atunci cand il vad “dormind” asa duuus, imi zic ca e pacat sa il las singur asa de devreme si il mai acompaniez adesea acolo o juma de ora daca imi permit, juma de ora care cel mai mult se transforma intr-o ora :D:D:D Dar dormitul in plus, adik mai mult decat iti este necesar ptr mine e pierdere de timp, si trasul ala de timp in pat…desi e binee tare…nu imi place, sportul asta extrem as vrea sa il practic poate doar in weekend.

  🙂

 2. Cuciu Reply

  Mie nu imi trebuie o scuza. De ce? Daca suna telefonul ma trezesc instantaneu, fumez o tigara si imi incep ziua intai usor si greoi dar capatand repede viteza pe parcurs. Poate pentru ca de mic (din liceu) ma trezeam la 5 dimineata ca sa prind autobuzul de la 6 fara ceva si sa ajung la 7 la Salcea la planorism, poate pentru ca imi place dimineata, sunt o persoana matinala si ma concentrez mai bine in prima parte a zilei, … sau pur si simplu pentru ca asa sunt eu, nu am nevoie de mai mult somn dimineata si odata trezit, nu mai adorm la loc. Exceptie fac dimineatile dupa nopti de insomnie (rare ce e drept) sau dupa zori petrecute la iesirea din cluburi. Ar trebui oare sa ma simnt ciudat pentru ca prefer dimineata? nu cred … Chiar e partea din zi care imi place cel mai mult si in care ma simnt cel mai bine.

 3. Cuciu Reply

  Ziceai de Botosani. Azi si ieri am ajuns pe acolo, in intres de serviciu evident. Linistit oras, frumoase locuri inprejurul sau, daca ar fi si drumurile cat de cat OK in judet, ar fi chiar bine…

 4. raluca Reply

  @ geanina: nici eu nu dorm până târziu, da nu mă trezesc la prima alarmă. De obicei setez două, trei şi dacă e ceva f imp, rog un prieten să mă sune 😀

  @ cuciu: tinere, îmi placi din tot ce mi-ai descris că faci, mai puţin în legătura cu ţigara. Eu funcţionez mai bine după-amiaza, iar dacă am ceva foarte important, prefer să lucrez noaptea. Dimineaţa îs un pic mai înceată. Fireşte, m-aş adapta dacă ar fi nevoie. Mă bucur că ai ajuns prin Botoşani. De liniştea de-acolo mi-e dor câteodată. Şi de locşoarele prin care treceam zilnic.

 5. Cuciu Reply

  De linistiea si de atmosfera din Suceava si mie mi-e dor cand apuc sa mai stau prin Bucuresti.
  De multe ori imi doresc sa pot sa imi programez delegatiile astfel incat weekend-ul sa il petrec in Suceava. Doar uneori si reusesc sa fac asta.
  Poate candva in timp ma voi intoarce in zona Sucevei, imi doresc asta, numai ca profesia si viata deocamdata ma tin destul de departe de locurile natale, de persoanele dragi si rudele apropiate de pe acolo, …

 6. raluca Reply

  @ cuciu: si suceava mi/i draga. N.am apucat s-o cunosc prea bine, da e pe lista mea. Sper sa vad cetatea curand

 7. Grădinariu Reply

  Mie străbunica mi-a zis să nu am treabă cu bucovinencele, că-s femei rele. E Suceava suprapopulată cu bărbaţi, de-i aşa linişte, sau avea străbunica o atitudine discriminatorie?

 8. koo Reply

  esti tare zapacita…. si`mi place blogul tau, sincer…. daca imi placea visul asa de tare m`as fi pus inapoi la somn ca sa “termin de visat”.
  mi s-a intamplat de foarte multe ori sa ma trezeasca cineva cand visam ceva frumos, si ma puneam inapoi la somn sa vad cum se termina visul, dar …. no chance!
  DAR….1 DATA m`am pus inapoi la somn si am continuat cu visul de unde ramasese! tare, nu?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *